Boekintroductie NL Books

Through to the end - 487 (NZ) Squadron RAF - David Palmer/Aad Neeven

Through to the end - 487 (NZ) Squadron RAF - David Palmer/Aad Neeven

NL BOOKS, de uitgeverij van AVIATION-WARBOOKS, heeft het buitengewoon genoegen om het boek THROUGH TO THE END - 487 (NZ)SQUADRON RAF te presenteren.

Dit prachtige boek is door onszelf uitgegeven. Het behandeld de geschiedenis van het 487 squadron van de Royal New Zealand Air Force. Dit squadron heeft, terwijl zij vlogen met de Lockheed Ventura een aantal acties boven Nederland uitgevoerd.

Operatie Oyster, de aanvallen op de Philips fabrieken in Eindhoven, de (mislukte) aanval op de spoorwegwerkplaats in Haarlem, waarbij een woonwijk werd getroffen en op 3 mei 1943 een aanval op de elektriciteitscentrale van Amsterdam. Bij deze aanval werden 10 van de 11 aanvallende Ventura's door Duitse jagers neergeschoten, o.a. bij Bennebroek, Vijfhuizen, Haarlem, Oostzaan, Amsterdam, IJpolder en een paar in de Noordzee. Hiermee hield het squadron bijna op te bestaan.

E.a.a. veroorzaakte veel commotie in Engeland. Later schakelde het squadron over op de De Havilland Mosquito en waren ze onder meer betrokken bij de bekende aanvallen op de gevangenis in Amiens (Frankrijk) en het Gestapo hoofdkwartier in Kopenhagen.

Een heel uitgebreid boek met heel veel, vaak nooit eerder gepubliceerde, foto's en duidelijke kaarten. Een echte aanrader voor de liefhebbers van de luchtoorlog.

Het boek is leverbaar en per e-mail te bestellen bij aviationwarbooks@yahoo.com

De prijs, ex-porto, bedraagt € 45,00.

369 Pages,
Hard Cover,
Engelstalig


This Month Highlights:


Through to the end

Click for more information
487 (NZ) Squadron RAF
€  45,00

Author: David Palmer/Aad Neeven

More
Information

Nederlandse Lockheed Constellations sinds 1939

Click for more information
€  42,95

Author: Theo Wesselink

More
Information

Hr.Ms. Kruiser "De Ruyter" 1933-1942

Click for more information
€  45,00

Author: H.J. Legemaate/A.J.J. Mulder/M.G.J. Zeeland

More
Information
 
 


Visit the site of the webdesign office!